Yamal wint Kopa Trophy

Eerste grote prijs uitgereikt: Yamal krijgt de Kopa Trofee

Vandaag om 21:19

Lamine Yamal is op het Ballon d'Or-gala verkozen tot het grootste talent van de wereld. De zeventienjarige groeibriljant van FC Barcelona kreeg de prijs uit handen van Ruud Gullit.

Yamal was de torenhoge favoriet voor de Kopa Trophy, na zijn rol op het EK met Spanje en zijn ontwikkeling bij Barcelona. Bij Barça is de aanvaller inmiddels al een vaste waarde. Afgelopen weekend maakte hij de 0-3 in de gewonnen Clásico tegen Real Madrid (0-4). Op het EK liet hij ook al van zich zien: in de halve finale was hij trefzeker tegen Frankrijk, terwijl hij in de finale de assist op Nico Williams verzorgde.

Bij de uitreiking in Parijs blijft Yamal onder meer Arda Güler (Real Madrid) en Kobbie Mainoo (Manchester United) af. Nummer vier op de lijst is Savinho, die bij Manchester City zijn grote doorbraak kent. Barcelona-talent Pau Cubarsí is de nummer vijf.

Om de Kopa Trophy te kunnen winnen, moeten spelers op 31 juli 2024 jonger dan 21 jaar zijn. In 2018 werd de prijs voor het eerst uitgereikt, toen aan Kylian Mbappé. Een jaar later won Matthijs de Ligt de award. Pedri, Gavi en Jude Bellingham wonnen hem eveneens.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.