Ballon d'Or-organisatie blundert met Rodri en Vinícius

Pijnlijk: Ballon D'Or-organisatie begaat blunder met Rodri én lacht met Vinícius

Vandaag om 21:10
Laatste update: om 21:11

France Football, de organisator van de Ballon d'Or, heeft zich maandagavond niet bepaald populair gemaakt. Rúben Dias werd aangezien voor Rodri, kanshebber op de prestigieuze prijs, en Vinícius Júnior wordt tijdens de uitzending belachelijk gemaakt.

Het verhaal is bekend: niemand van Real Madrid is maandagavond aanwezig in Parijs, waar de Ballon d'Or wordt uitgereikt. De Koninklijke kreeg er eerder op de maandag lucht van dat Vinícius de prijs niet in ontvangst zou gaan nemen, waarop een boycot besloten werd. De officiële stream van de Ballon d'Or kan het niet laten om een sneer uit te delen.

Op beelden is te zien hoe het hoofd van Vinícius is gefotoshopt op het lichaam van het broertje van FC Barcelona-juweel Lamine Yamal. Behalve dat de spot wordt gedreven met de Braziliaan, vergist de organisatie zich ook in wie Rodri is. 'Rodri is binnen', wordt op social media geschreven bij een foto van Manchester City-ploeggenoot Dias.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.