Ook Arteta-project in Engeland onder vuur: 'Hij wordt een soort Mourinho'

Arsenal-coach Arteta onder vuur in Engeland: "Hij wordt een soort Mourinho"

Vandaag om 21:26

Naast Erik ten Hag is er na afgelopen Premier League-speelronde nóg een manager die de gemoederen in Engeland bezighoudt. Zo ontstaat er steeds meer kritiek op het Arsenal van Mikel Arteta en de manier waarop de Spanjaard zijn ploeg laat spelen.

Arsenal ging vorig weekeinde pijnlijk onderuit op bezoek bij Bournemouth (2-0). Ook deze speelronde wisten The Gunners niet winnend af te sluiten, nadat Liverpool een bezoek bracht aan Noord-Londen. Het werd 2-2, waardoor Arsenal momenteel vier punten achter de ploeg van Arne Slot staat.

Bij Sky Sports klinkt na afloop van het duel met Liverpool kritiek op Arteta, nu hij inmiddels al ruim 4,5 jaar trainer van Arsenal is. "Ik begin me zorgen te maken over de mentaliteit van Arsenal. Als ze op voorsprong komen, leunen ze achterover, in plaats van op jacht te gaan naar het derde doelpunt. Ze hadden Liverpool op de knieën. Ik vraag me af of ze echt het geloof hebben dat ze Manchester City kunnen uitdagen", stelt Roy Keane.

"Het interessante aan het kijken naar Arsenal is dat Arteta met Pep Guardiola heeft samengewerkt en wij hem als een leerling van Guardiola beschouwen", haakt Jamie Carragher in. "Maar als je denkt aan de twee meest succesvolle managers van de afgelopen vijftien jaar, dan heb je Guardiola en José Mourinho. Arteta verandert langzaam in een Mourinho-achtige manager. Niemand had ooit gedacht dat dat zou kunnen gebeuren", doelt de oud-verdediger op het feit dat Arsenal niet schroomt om zich af en toe in te laten zakken.

Keane heeft zijn vraagtekens bij de manier waarop Arteta zijn ploeg soms laat voetballen. "Ze proberen de wedstrijd te doden, dat snap ik, maar jij bent het thuisspelende team. Neem het initiatief! Je staat met 2-1 voor, de fans staan ​​achter je. De fans deden hun best om ze over de streep te trekken."

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.