De 62ste Ballon d'Or-uitreking is in tegenstelling tot eerdere jaren omhuld met my

Ballon d'Or 2024 omhuld met mysterie: 'winnaar van dit jaar nog onbekend'

Vandaag om 14:54

De 62ste Ballon d'Or-uitreking is in tegenstelling tot eerdere jaren omhuld met mysterie. Voorafgaand aan voorgaande verkiezingen was de winnaar eigenlijk altijd al wel bekend, maar dat is nu niet het geval, weet L'Équipe.

Het Théâtre du Châtelet in Parijs is maandagavond het decor van de uitreiking van de 62ste Ballon d'Or. Op de dag van het prestigieuze gala is normaliter al een groot aantal mensen op de hoogte gesteld van de uiteindelijke winnaar, 'maar de waarheid vanochtend is dat bijna niemand het weet', tekent L'Équipe op. 

Er heeft deze keer geen vroegtijdig interview met de winnaar plaatsgevonden. Er is ook geen fotosessie geweest in de woonkamer van de winnaar, of een bericht gestuurd naar de club waar de aanstaande Ballon d'Or-winnaar speelt: zaken die normaliter wél gebeuren. 

'De potentiële winnaars van de 68e Ballon d'Or-ceremonie zitten maandagavond op de eerste rijen van het Théâtre du Châtelet, onzeker over hun lot', blikt L'Équipe alvast vooruit. Lionel Messi won de jaarlijks door France Football georganiseerde verkiezing vorig jaar. Jude Bellingham, Vinícius Júnior en Rodri zijn spelers die dit jaar als grote kanshebbers worden bestempeld. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.