OFFICIEEL: 'Manchester United ontslaat Ten Hag'

OFFICIEEL: Man United ontslaat Ten Hag per direct en kiest voor Van Nistelrooij

Vandaag om 12:53
Laatste update: om 14:55

Erik ten Hag is ontslagen als manager van Manchester United. Enkele minuten na het nieuws van de Engelse media is de Engelse grootmacht met de bevestiging gekomen. Ruud van Nistelrooij moet Ten Hag tijdelijk opvolgen.

Na de onfortuinlijke nederlaag tegen West Ham United (2-1) is het doek gevallen voor Ten Hag, die in april 2022 - na succesvolle jaren met Ajax - werd aangesteld door Manchester United. In de zomer schaarde de club zich na lang wikken en wegen achter de Nederlandse manager, maar het bleek uitstel van executie. United staat veertiende in de Premier League.

Ten Hag verlaat United met twee prijzen: in 2023 werd de League Cup gewonnen, gevolgd door de FA Cup in 2024. Desondanks bleek loodzware klus uiteindelijk niet aan hem besteed. De nieuwe clubleiding, onder leiding van grootaandeelhouder Sir Jim Ratcliffe, vindt dat Ten Hag te weinig progressie heeft geboekt. De beslissing om hem te ontslaan is 'collectief en unaniem' geweest, aldus Engelse media.

Manchester United bedankt Ten Hag voor bewezen diensten en heeft Van Nistelrooij al naar voren geschoven als interim-manager. Het is niet bekend of René Hake, de andere Nederlandse rechterhand van Ten Hag, werkzaam blijft op Old Trafford.

Sinds zijn aantreden bij Manchester United mocht Ten Hag meer dan 300 miljoen euro uitgegeven aan spelers, vaak met een Ajax-achtergrond. Zo maakten Matthijs de Ligt (45 miljoen) en Noussair Mazraoui (15 miljoen) in de zomer nog op zijn voorspraak de overstap.

In de wandelgangen gonst het al geruime tijd met namen van mogelijke kandidaat-managers voor United. Onder meer Xavi en Julian Nagelsmann worden genoemd.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.