Delorge na verlies Gent tegen Genk in de Jupiler Pro League

Delorge na verlies Gent tegen Genk: “Waaraan dat lag? Geen idee”

Vandaag om 09:10

Mathias Delorge en KAA Gent gingen in eigen huis met 0-2 onderuit tegen koploper KRC Genk. Delorge baalde stevig na de nederlaag en geeft aan dat de Buffalo’s de nodige problemen hadden met de Genkies.

Delorge blikt als volgt terug op de match tussen Gent en Genk. “Het was geen gemakkelijke wedstijd. Het was een sterk Genk, waar we toch problemen mee hadden. We hadden nochtans een duidelijk plan – vanuit de organisatie de boel gesloten houden en in balbezit veel man op het middenveld proberen krijgen. Helaas kwam het er niet uit. Waaraan dat lag? Geen idee, dat is moeilijk te zeggen. Het liep gewoon minder vandaag. De durf aan de bal ontbrak, de coach heeft daar gelijk in”, deelt Delorge via de officiële kanalen van Gent.

Gent heeft tussendoor een Europese match gespeeld en gewonnen tegen Molde FK. Hierdoor werd er extra gewisseld bij Gent. Delorge zag hier niet het probleem in tegen Genk. “Het lag volgens mij niet aan de vele wissels, het was gewoon een frustrerende wedstijd. De duels die moesten gewonnen worden, hebben we bijvoorbeeld gewonnen maar de tweede ballen waren dan weer voor hen. We zijn iets te weinig aan voetballen geraakt”, geeft de middenvelder aan.

Het lukte Genk wel om te voetballen tegen Gent. “We wisten hoe sterk ze zijn, maar dan nog moet iedere wedstrijd gespeeld worden. Uiteindelijk hebben ze hier verdiend gewonnen. Op zich is dat geen schade tegen de leider, maar we moeten er wel uit leren. De volgende wedstrijden, te beginnen met die in de beker, moeten we winnen, dat is duidelijk”, besluit Delorge.