Vrancken na verlies met KAA Gent tegen oude werkgever KRC Genk

Vrancken na verlies Gent tegen Genk: “Je moet durf en vertrouwen uitstralen”

Vandaag om 07:17

Wouter Vrancken en KAA Gent gingen in de Planet Group Arena met 0-2 onderuit tegen koploper KRC Genk. Vrancken verloor van zijn voormalige werkgever en legt uit waar het misging voor de Buffalo’s tegen de Genkies.

Vrancken zag te weinig durf bij Gent. “Allereerst gefeliciteerd aan mijn collega Thorsten Fink, voor de overwinning. In de eerste helft aan de bal, wat we eigenlijk voor de wedstrijd gezegd hadden. We hebben te weinig durf getoond. Je moet durf en vertrouwen uitstralen aan de bal als je tegen een goed voetballende ploeg zelf iets wil creëren”, deelt Vrancken op de persconferentie van Gent.

“We hebben twee kansen gehad, maar veel te weinig. Aan de andere kant stond de organisatie wel goed. Ik vond dat we te weinig druk naar voren konden zetten. Er te weinig energie instaken”, geeft de oefenmeester aan na Gent – Genk.

Vrancken is tevreden over de organisatie. “Maar puur organisatorisch zat het goed in elkaar, we gaven in de eerste helft bijna niks weg. Dan is het gewoon jammer als je de kleedkamer buiten komt, dat je snel twee dingen weggeeft”, meent Vrancken.

“Zeker de tweede had niet gemoeten, de eerste natuurlijk ook niet. Dan is de organisatie even weg en krijg je de doelpunten tegen. Dan is het achteraan gaan en dat is heel moeilijk, zeker met hun kwaliteiten”, uit Vrancken zich lovend over Genk.

Toen Gent terug moest komen zag Vrancken de juiste mentaliteit. “Toen heb ik wel de energie en de wil gezien om iets recht te zetten, jammer dat er dan niet de overtuiging en misschien het geloof er dan niet inzit om hetzelfde te kunnen doen van de start.”

“Daar zag je wel de drive en dat is een beetje jammer. Vooral jammer omdat als je het dan in balbezit niet kan brengen, dat je organisatie het dan twee keer begeeft. Waardoor je te makkelijk de doelpunten weggeeft”, besluit Vrancken.