Gent verliest van Genk door "te weinig lef"

Gent verliest door "verkeerde ingesteldheid": "We toonden te weinig lef"

27 oktober om 22:06

De steden tellen slechts één letter verschil, maar op de grasmat was de kloof een stukje groter. KAA Gent kon KRC Genk maar weinig maken en ging uiteindelijk met 0-2 de boot in. Pieter Gerkens moet toegeven dat die nederlaag terecht is en wijst naar een verkeerde wedstrijdattitude bij zijn ploeg.

Gent-Genk werd aangekondigd als een topwedstrijd, maar daar viel voor de pauze nauwelijks iets van te merken. Laag tempo, weinig openingen en al zeker geen kansen. Vooral de thuisploeg gaf niet thuis. "In de eerste helft kwamen we niet onder de druk uit en we toonden ook te weinig lef", legt Gerkens de vinger op de wonde bij Sporza.

Volgens de middenvelder verscheen Gent niet scherp genoeg aan de aftrap. "Ik denk dat onze ingesteldheid wat fout zat", is hij eerlijk. Na de onderbreking zette Genk haar overwicht in de verf met een heleboel fraaie aanvallen én twee doelpunten. Toch zag Gerkens ook een reactie van zijn ploegmaats. Het maakt de nederlaag nog wat zuurder. "Zeker omdat we na de 0-2 voelden dat we de evenknie konden zijn van Genk", aldus Gerkens.

Hoewel die betere periode ruim te laat kwam, probeert de Limburger zich er toch aan op te trekken. "We wonnen toen iets meer onze duels, konden de bal beter in de ploeg houden en creëerden wat kansjes." De uitdaging voor Gent moet nu zijn om die ingesteldheid vanaf minuut één op de mat te leggen. Woensdag moeten De Buffalo's beterschap tonen in het bekerduel met Rochefort.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.