Thorsten Fink na zege van KRC Genk bij KAA Gent

Fink na zege van Genk bij Gent: “Het is erg moeilijk om nu tegen ons te spelen”

Vandaag om 08:18
Laatste update: om 14:55

Thorsten Fink wist met KRC Genk opnieuw te overtuigen in de Jupiler Pro League. Op bezoek bij KAA Gent werd er met 0-2 gewonnen, waardoor de Genkies nog altijd met vijf punten voorstaan op de concurrentie. Fink vertelt op de persconferentie over de zege van Genk bij Gent.

Fink begint zijn analyse na de match door Gent te feliciteren met de zege tegen Molde FK. “Allereerst gefeliciteerd voor de overwinning in Europa. Het is erg belangrijk voor onze competitie. Ik weet hoe moeilijk het is om je dan voor te bereiden op de volgende tegenstander”, deelt Fink.

“Wij zijn op dit moment de koploper. We zitten in een goede flow, het is erg moeilijk om nu tegen ons te spelen. We hebben een week de tijd gehad om ons voor te bereiden. Daarnaast speelden we goed”, geeft Fink aan.

Fink legt uit dat Genk gebruik maakte van de fouten van Gent. “We hebben een goede match gespeeld, de wedstrijd gecontroleerd aan de bal. We hebben niet heel veel kansen gehad, maar wachtten op de fouten van de tegenstander. Die maakten ze en daar maakten wij gebruik van”, aldus Fink.

“Daarna hebben we een volwassen match gespeeld en volgens mij was het een verdiende overwinning. Mijn team heeft een van de beste wedstrijden van dit seizoen gespeeld. We willen dit voortzetten en zo veel mogelijk punten behalen.”

Fink sluit af wat nu de plannen zijn van Genk in de Jupiler Pro League. “We willen mooi voetbal brengen waardoor de fans blij kunnen zijn. Soms win je, soms verlies je. Vandaag wonnen we en het was een geweldige match.”

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.