Steuckers zag Genk hele wedstrijd domineren in Gent

Genk blijft ook na bezoek aan Gent ruim leider: "Hele wedstrijd gedomineerd"

27 oktober om 23:33

KRC Genk had zich het bezoek aan KAA Gent waarschijnlijk toch ietsje lastiger voorgesteld. De koploper van de Jupiler Pro League won al bij al eenvoudig: 0-2. Jarne Steuckers zag zijn ploeg een prima prestatie op de mat leggen.

"We hebben de hele wedstrijd gedomineerd", windt de linkspoot er geen doekjes om bij Sporza. Voor in de tweede helft toverden de bezoekers enkele fraaie aanvallen uit hun sloffen. Daar kwamen ook twee doelpunten uit, waaronder één strafschoptreffer van Steuckers. Nadien kreeg Gent nog wat meer grip, zonder al te zeer te kunnen dreigen.

"Toen we inzakten, gaven we ook niet veel kansen weg", merkt Steuckers op. De eerste helft had eigenlijk weinig om het lijf, al zag de flankaanvaller dat even anders. "Ook in de eerste helft hadden we al kunnen scoren, als de bal goed gevallen was", vindt hij. Verder looft Steuckers de rust in het elftal, zelfs wanneer de doelpunten niet meteen willen vallen.

Genk zit nu aan negen overwinningen in tien wedstrijden. Dat zijn cijfers waarbij het ook in het hoofd van Steuckers even gaat duizelen. "We weten dat de kansen zullen komen en dat we genoeg kwaliteiten hebben om te scoren. Het risico is dat we nu gaan denken dat we alles kunnen winnen", dringt hij zijn medespelers op om nuchter te blijven.