Juventus pakt alsnog punt in spectaculaire topper tegen Inter

Juventus pakt alsnog een punt in spectaculaire topper tegen Internazionale

Vandaag om 20:02

Internazionale en Juventus hebben de punten gedeeld na een spectaculaire topper in de Serie A. Bij Juventus kreeg invaller Kenan Yildiz het op zijn heupen, de match tussen de Italiaanse grootmachten eindigde uiteindelijk in een 4-4 gelijkspel.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een meeslepend voetbalgevecht in het Stadio Giuseppe Meazza. Na een klein kwartier nam Inter de leiding. Marcus Thuram ging makkelijk naar de grond en versierde een penalty, die door Piotr Zielinski werd benut.

Het antwoord van Juventus liet niet lang op zich wachten. Op aangeven van Weston McKennie maakte Dusan Vlahovic gelijk. La Vecchia Signora ging erop en erover, want een paar minuten later drong Conceição het strafschopgebied in en de Portugees bediende Timothy Weah: 1-2. Ook Inter toonde evenwel veerkracht. Henrikh Mkhitaryan schoot alweer het vierde doelpunt binnen voor rust.

Daar bleef het niet bij. De bal ging op de stip na een overtreding op Dumfries en weer legde Zielinski succesvol aan: 3-2. De Nederlandse rechtsback was sowieso belangrijk voor Inter, want in de tweede helft schoot hij zelf al snel de 4-2 binnen. Die marge leek geruststellend, maar dat was buiten Yildiz gerekend. Het Turkse goudhaantje sleepte met twee goals alsnog een punt uit het vuur voor Juve.