Vrancken en KAA Gent verliezen van KRC Genk

Vrancken en KAA Gent gaan onderuit tegen fiere koploper KRC Genk

Vandaag om 20:24

KRC Genk heeft op bezoek bij KAA Gent met 0-2 gewonnen in de Jupiler Pro League. De koploper van de competitie wist de lastige uitmatch op bezoek bij de Buffalo's te winnen. Namens de Genkies kwamen Tolu Arokodare en Jarne Steuckers tot scoren. Tolu maakte zijn achtste treffer en is daarmee gedeeld topschutter met Adriano Bertaccini van STVV. 

Koploper KRC Genk ging op bezoek bij KAA Gent in de Jupiler Pro League. Het beloofde een beladen match te gaan worden voor hoofdtrainer Wouter Vrancken. Hij stond met de Buffalo’s tegenover zijn oude werkgever Genk.

In de beginfase was er weinig doelgevaar tussen Gent en Genk in de Planet Group Arena. Halverwege de eerste helft was Genk plotseling dichtbij. Christopher Bonsu Baah kapte naar zijn linker en raakte de Gentse lat.

Verder leverde de eerste helft tussen Gent en Genk weinig kansen op. De match leverde in ieder geval in de eerste helft niet het beloofde spektakel op. De beide ploegen gingen rusten met een brilscore.

Hoofdtrainer Thorsten Fink was in de rust in staat geweest om zijn manschappen te motiveren. De tweede helft was nog maar net begonnen toen Arokodare zijn achtste van het seizoen maakte. De spits rondde prachtig af op een fraaie voorzet van Bonsu Baah.

Het was aan Gent om te reageren, maar de Buffalo’s hadden moeite om met een reactie te komen. Genk bleef dreigend en in de 56e minuut leverde dit een strafschop op. Steuckers nam zijn verantwoordelijkheid en stuurde Davy Roef de verkeerde kant op.

Vervolgens was het aan Gent om zich terug te knokken in de match. Het lukte de formatie van Vrancken niet om zich te herstellen, waardoor Genk stevig aan kop blijft in de Jupiler Pro League.

Lees meer over:

Deel via