Dendoncker zou dat moeten brengen bij RSC Anderlecht tegen Club Brugge

“Dendoncker zou dat moeten brengen bij Anderlecht, was bij de slechtste”

Vandaag om 20:44

Ludo Vandewalle heeft weinig positieve woorden over voor RSC Anderlecht na de 2-1 nederlaag op bezoek bij Club Brugge. Volgens de chef-voetbal van Het Nieuwsblad is paars-wit te wispelturig en drijft de club stuurloos rond.

“We blijven erbij dat het een risico was om een onervaren trainer aan te stellen na het ontslag van Brian Riemer”, deelt Vandewalle. Volgens de analist is Anderlecht te wispelturig, maar is het te makkelijk om naar David Hubert te wijzen.

“De basis zit gewoon niet goed. Alles - zoals in het leven - begint met geestdrift en passie. Die waren er niet. Anderlecht werd in elk onderdeel van het edele balspel overtroefd. Goesting, kracht, snelheid, voetballend vermogen,... het verschil was levensgroot”, geeft Vandewalle aan.

Volgens Vandewalle kan het gebrek aan snelheid bij Anderlecht worden opgelost door balvastheid, maar volgens Vandewalle was ook dat dramatisch. “Evenmin iemand te vinden om de ploeg bij de hand te nemen. Leander Dendoncker, weer in de verdediging gezet, zou dat moeten brengen. Hij was misschien wel de slechtste bij Anderlecht”, aldus Vandewalle.

Vandewalle sluit af door te benadrukken dat Anderlecht kapitein Jan Vertonghen erg mist in de selectie. “Hoe lang is het nog wachten op Jan Vertonghen wiens blessure een steeds groter probleem lijkt te worden, voor hemzelf en paars-wit in het geheel?”, besluit Vandewalle.