Ten Hag wijst bij Manchester United op VAR-regels: 'Ik voel onrecht'

Ten Hag wijst op VAR-regels met Man United: 'Voel onrecht, grote impact op ons'

Vandaag om 19:02

Erik ten Hag meent dat Manchester United onrecht is aangedaan in het Premier League-duel bij West Ham United. The Mancunians verloren door een discutabele strafschop in blessuretijd, tot ongenoegen van de Nederlandse manager.

Ten Hag steekt de hand echter ook in eigen boezem. "We moeten scoren, we hebben zoveel kansen gecreëerd. We hadden twee of drie doelpunten voor moeten staan", baalt de ex-coach van Ajax in gesprek met de BBC. "In de tweede helft probeerden we het verschil te forceren, maar we lieten ze in de wedstrijd komen. Als je 1-0 achterstaat, heb je grote persoonlijkheid en karakter in het team nodig. We hebben veerkracht getoond door weer terug te komen."

Toch ging het alsnog mis voor Manchester United. In blessuretijd botste Matthijs de Ligt met Danny Ings en na ingrijpen van de VAR ging de bal op de stip. Jarrod Bowen benutte de strafschop. "Het is oneerlijk en onterecht hoe we de strafschop tegen kregen", baalt Ten Hag. "Het was zo moeilijk om te zien. Voor het seizoen was er de instructie dat de VAR alleen ingrijpt bij duidelijke en overduidelijke fouten. Dit is absoluut geen duidelijke en overduidelijke fout van de scheidsrechter..."

"Het zorgt voor nog meer frustraties, maar daar kan ik niks mee", vervolgt Ten Hag. "Ze leveren je geen punten op. We moeten ook in de spiegel kijken. Als je op deze manier verliest, is dat een naar gevoel." 

Ten Hag sprak al wel met de arbitrage. "Maar de beslissing is genomen. Er is geen weg terug en dat is voetbal. Dit is al de derde keer dat ik dit seizoen onrecht voel. Het heeft een grote impact op ons team, op onze resultaten en op onze positie op de ranglijst. Het is niet juist."