Jelle Vossen haalt mijlpaal niet door trainer

Vossen gehuldigd voor mijlpaal, maar blijft op de bank, "Had strategie al bepaald"

Vandaag om 16:44

Zulte Waregem-spits Jelle Vossen werd voor het duel met Francs Borains gehuldigd omdat hij zijn 600e wedstrijd van zijn carrière zou spelen. Maar de ervaren aanvaller kwam uiteindelijk geen minuut in actie en dus staat de teller nog op 599 wedstrijden.

Vossen stond dit weekend op het punt om de mijlpaal van zeshonderd wedstrijden in zijn profcarrière te bereiken, waaronder twaalf voor de Belgische nationale ploeg. Ter ere hiervan werd hij voorafgaand aan de wedstrijd in de Elindus Arena van Zulte Waregem gehuldigd. 

Samen met zijn kinderen en voetbalvriend Hans Vanaken van Club Brugge betrad Vossen het veld en kreeg een speciaal shirt met 'Vossen 600'. Alleen was dit feestelijke moment te voorbarig. Zoals vaker begon Vossen op de bank, maar tot zijn teleurstelling kreeg hij zelfs geen invalbeurt. En dat ondanks de tegenvallende 2-2 uitslag tegen Francs Borains.

Coach Sven Vandenbroeck verklaarde dat Vossen om tactische redenen op de bank bleef. "Blijkbaar waren de festiviteiten al weken in voorbereiding, maar ik hoorde dit pas woensdag en had toen mijn wedstrijdstrategie al bepaald. Ik had de opstelling kunnen aanpassen, maar besloot dat niet te doen. Vrijdag heb ik alles met Jelle besproken," aldus de trainer van Zulte Waregem, geciteerd door Het Laatste Nieuws.