Van Polen begrijpt het juichen van Lang

Lang krijgt bijval: 'Pakt bakken met geld omdat wij het erover hebben'

Vandaag om 15:23

Bram van Polen en Mark van Bommel vinden het gedrag van Noa Lang niet totaal onnodig. De voormalig speler van PEC Zwolle ziet zelfs dat de PSV’er veel profijt heeft aan het feit dat iedereen het iedere keer over zijn manier van juichen heeft.

Lang juicht de afgelopen weken op opvallende manieren nadat hij scoort. Dit doet de aanvaller om zijn single Damage met Ronnie Flex te promoten.

"Ik ben hier wel echt over na gaan denken", vertelt Van Polen bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Tegen AZ en PSG deed hij al iets met handgebaren. Maar hij doet het alleen op momenten dat hij presteert. En wie is er nou eigenlijk gek? Hij scoort waarschijnlijk miljoenen streams met dat nummer van hem en wij hebben het er nu weer over."

De oud-voetballer merkt benadrukt dat Lang veel profijt heeft aan het feit dat veel mensen en analisten een mening over hem vormen. "Die gozer pakt bakken met geld alleen omdat wij het er iedere keer over hebben. Dus wie is er nou gek? Het is superslim wat dat betreft."

Van Bommel krijgt de vraag hoe hij deze situatie aangepakt had. "Ik denk dat Noa een speler is waar je heel veel vertrouwen aan moet geven. Dan ben je een beetje aan vaderfiguur. Een beetje zoals ik met Mohamed Ihattaren ook gehad heb. Ik had wel met Noa hierover gaan praten. En ik had wel al geweten welk nummer hij had gezongen", aldus de voormalig hoofdtrainer van PSV.