Koploper Zulte Waregem verspeelt voorsprong tegen Francs Borains

Zulte Waregem geeft voorsprong weg en laat dure punten liggen

Vandaag om 18:34
Laatste update: om 18:36

Koploper SV Zulte Waregem is in de Challenger Pro League op eigen veld verrassend tegen puntverlies aangelopen tegen Francs Borains. In de slotfase werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven.

Voorafgaand aan de match werd Vossen door zijn club in het zonnetje gezet omdat hij zijn 600ste profduel kon gaan spelen. Oud-ploegmaat en vriend Hans Vanaken had tijd gevonden om de inmiddels 35-jarige spits op het veld te komen feliciteren. Vossen bleef echter de hele partij op de bank en dus moet Vanaken nog eens terugkomen.

In een gelijk opgaande eerste helft waren de kansen schaars in Waregem. Pas na de rust kwam de thuisploeg op stoom en zorgden Benoit Nyssen en Jeppe Erenbjerg voor een dubbele voorsprong voor Zulte Waregem.

Francs Borains kwam echter verrassend terug. Eerst was het Kays Ruiz-Atil die tekende voor de aansluitingstreffer, en tien minuten voor tijd zorgde Corenthyn Lavie ervoor dat de bezoekers met een punt terug de bus in konden. Laurent Lemoine kreeg daarna ook nog rood bij de thuisploeg en een slotoffensief viel daardoor in het water.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.