Jacob Ondrejka van Royal Antwerp over zijn traptechniek

Antwerp-smaakmaker Ondrejka geeft toe: "Vroeger raakte ik de bal amper goed"

Vandaag om 15:17

Jacob Ondrejka maakt dit seizoen goede sier bij Royal Antwerp FC. De Zweedse flankspeler was al goed voor zes goals en drie assists. Opvallende: de trap die nu zo kenmerkend is voor zijn spel, had hij vroeger helemaal niet.

De nummer 11 van Antwerp heeft dit seizoen al meer gescoord dan het hele vorige seizoen en dus loopt het op rolletjes voor Ondrejka. Vooral zijn traptechniek springt in het oog. De beste in de Jupiler Pro League misschien wel? “De techniek van Tjaronn Chery is ook héél goed”, zegt hij zelf bij Het Nieuwsblad. “Aan jullie om te beslissen wie de beste is.”

Opvallend genoeg was de trap van de jongere Ondrejka helemaal niet zo indrukwekkend. “Voor ik naar Elfsborg ging, raakte ik de bal amper goed”, geeft hij toe. “Je zou het niet geloven, mocht je het zien.”

In Zweden stak hij vooral veel op van ploeggenoot Jesper Karlsson, die tegenwoordig voor Bologna speelt. “Ik trainde anderhalf jaar met hem en ik zei tegen mezelf: 'Wauw, zijn traptechniek is écht crazy”, vertelt hij over hun tijd samen. “De meeste dagen gingen we samen bijtrainen. Voor de groepstraining en erna.” 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.