West Ham tikt Kudus op de vingers:

West Ham tikt Kudus op de vingers: "Dit gedrag schaadt jezelf en het team"

Vandaag om 11:46
Laatste update: om 11:53

Mohammed Kudus is door Julen Lopetegui aangesproken op zijn rode kaart en schorsing. De coach van West Ham United is niet te spreken over het gedrag dat de 24-jarige spelmaker vertoonde tijdens de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. 

In Londen liet Kudus zich gaan in een opstootje op het veld. De Ghanees raakte zowel Micky van de Ven als Pape Matar Sarr in het gezicht en kreeg daarvoor een rode kaart. Door de Engelse bond werd Kudus al voor drie wedstrijden geschorst, al hangt hem ook een verlengde schorsing boven het hoofd. 

"Helaas zal 'Mo' lang afwezig zijn", sprak Lopetegui op de persconferentie in aanloop naar het duel met Manchester United van zondag. "Zijn gedrag was niet goed en dat weet hij zelf ook. Ik vond het jammer, want hij speelde een goede wedstrijd. Je moet met je frustraties om kunnen gaan, dat is zeker iets wat hij moet leren."

Lopetegui heeft daarom met Kudus gesproken. "Hij is niet blij, maar wij ook zeker niet. Het kan gebeuren, maar ik hoop dat dit de laatste keer is. Dit gedrag schaadt alleen jezelf en het team. Hij weet dat hij een fout heeft gemaakt, dus ik hoefde niet veel te zeggen. Daarom ben ik er zeker van dat hij zal leren van deze situatie en dat dit niet nog eens zal gebeuren."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.