Anderlecht middenvelder Leoni neemt het op voor Riemer

Leoni neemt het op voor Riemer: 'Mensen hebben hem in een hokje gestopt'

Vandaag om 08:36
Laatste update: om 09:15

    Anderlecht-speler Theo Leoni heeft het opgenomen voor Brian Riemer. De trainer die vorige maand ontslagen werd bij Paars-Wit, zou niet eerlijk behandeld zijn als het aan Leoni ligt. 

    Vorige maand maakte Anderlecht bekend na iets minder dan twee jaar afscheid te nemen van Riemer. Volgens de huidige nummer zes in de Jupiler Pro League, zouden de prestaties ondermaats zijn. Inmiddels heeft interim trainer David Hubert het overgenomen. Leoni liet zich deze week uit over het ontslag van Riemer. 

    "Mensen hebben de voormalige coach vaak in een hokje gestopt en uiteindelijk leek het alsof het allemaal zijn schuld was. Wat hij ook deed, mensen bekritiseerden hem", zo laat Leoni weten aan RTBF

    Daarnaast denkt Leoni wel dat Anderlecht met Hubert, een goede vervanger in huis heeft. "Vandaag willen we om de bladzijde om te slaan met Hubert. Als speler was David al een leider van mannen. Hij blijft ook zichzelf: een hele coole kerel die zich om iedereen bekommert. Hij stelt zichzelf niet boven de kern, hij ziet zichzelf als een lid van de groep", aldus Leoni. 

    Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.