Slot ziet Liverpool afscheid nemen van Dave Fallows

Belangrijke Liverpool-man neemt afscheid van de club: "Het was een voorrecht"

Vandaag om 20:33

Liverpool gaat hoofdscout Dave Fallows aan het einde van dit kalenderjaar kwijtraken, zo maken The Reds vrijdag bekend. Fallows werkt al ruim twaalf jaar bij Liverpool en heeft een aandeel gehad in de transfers van onder meer Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino.

Via de clubkanalen maakt Liverpool bekend dat Fallows over iets meer dan twee maanden stopt met zijn werkzaamheden op Anfield. De vertrekwens van de 64-jarige hoofdscout komt niet van gisteren, maar hij is de afgelopen periode nog actief bij Liverpool gebleven om de club te helpen in de transitie naar een nieuw management. Nu is de tijd voor Fallows alsnog gekomen om te gaan.

"Het was een voorrecht om voor deze ongelooflijke voetbalclub te werken", reageert Fallows op zijn exit. "De fantastische mensen hier, te beginnen met de supporters, maken het zo speciaal... Ik ben erg dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om met zoveel getalenteerde spelers en collega's te mogen werken. Dat zijn nu mijn vrienden geworden."

In zijn periode bij Liverpool was Fallows onder meer betrokken bij de inkomende transfers van spelers als Van Dijk, Salah, Mané en Firmino. Liverpool zal in de eerste instantie geen één-op-één-vervanger aantrekken: de Engelse club versterkte het scoutingsteam deze zomer al met Craig McKee en Mark Burchill.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.