Lapoussin blijft in B-kern van Union zitten: "De voetbalwereld is een verrotte wereld"

Vandaag om 21:15
Laatste update: om 21:19

Jarenlang was hij een belangrijke pion bij Union, maar inmiddels zit Loïc Lapoussin in de B-kern. Overbodig en nu op zoek naar een nieuwe club. Maar hij wil niet bij de pakken neerzitten.

De middenvelder kreeg het vorig seizoen aan de stok met coach Alexander Blessin en het management. Het zorgde ervoor dat hij niet langer welkom was bij de A-ploeg. "Mijn persoon begon op een gegeven moment te storen", vertelt Lapoussin bij L'Avenir.

"Ik weet waarom ik hier ben en ik weet door wie ik hier ben. Maar die personen in kwestie kunnen me niet stoppen, ze vertragen gewoon mijn vooruitgang. Sindsdien heb ik geen contact gehad met het management of het personeel. Sommige spelers houden nog wat contact, maar niet al te veel", klinkt het.

Lapoussin heeft naar eigen zeggen ook veel geleerd uit deze ervaring. Positief en negatief. "De voetbalwereld is een verrotte wereld: mensen staan achter je als alles in goed gaat en dan vergeten ze je snel als het minder goed gaat. Maar ik wil niet iedereen over één kam scheren. Ik wil deze ervaring gebruiken om te blijven evolueren", besluit hij.

Inmiddels zoekt de 28-jarige Lapoussin, die dit seizoen in drie partijen één keer kon scoren voor het B-elftal, naar een nieuwe uitdaging. Niet langer in België, wel het buitenland.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.