Foden ziet moordend schema als oorzaak mindere seizoensstart

Volgende Man City-speler laat zich uit over druk schema: 'Ik was opgebrand'

Vandaag om 17:59

Manchester City-aanvaller Phil Foden wijt zijn mindere seizoensstart aan het drukke jaar dat hij vorig seizoen gedraaid heeft. De Engelsman is lange tijd oververmoeid geweest.

Tegenover ESPN deelt Foden zijn zorgen. "Er waren zóveel wedstrijden afgelopen jaar. Ik heb daarin alles gegeven wat ik had. Daarna kwam ik wat vermoeid terug, wat normaal is. Rodri en een paar anderen hadden dat ook. Ik was moe. En een beetje ziek. Ik had wat pijntjes. Het waren een paar dingen samen. Maar aan welke speler je het ook vraagt, ze hebben het allemaal meegemaakt."

Foden is wel steeds meer onderweg naar zijn beste vorm. "Met zoveel wedstrijden is het niet gek dat je op een gegeven moment opbrandt. Ik zet nu weer stappen in de juiste richting en probeer terug op mijn beste niveau te komen. Het zijn de ups en downs van het voetbal. Het was een hobbel op de weg. Ik ben heel blij dat ik nu weer terug ben en weer plezier heb in het voetbal."

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.