Felice Mazzu vindt schorsing Billal Brahimi overdreven

Mazzu vindt schorsing Brahimi overdreven: "Gaan ze nog veel spelers langdurig moeten schorsen"

Vandaag om 17:28

Sint-Truiden VV speler Billal Brahimi kreeg een schorsing van drie wedstrijden na afloop van de Limburgse Derby. Een wedstrijd vanwege zijn rode kaart en daarnaast nog een extra schorsing van twee wedstrijden vanwege uitlatingen naar de arbitrage.

Dat Brahimi straf verdient, vindt ook Felice Mazzu. "Kijk, het is duidelijk dat Brahimi een sanctie moest krijgen na zijn uitlatingen. Ik vind het goed dat hij meteen zijn excuses heeft aangeboden aan de arbitrage, want zij verdienen ons respect", aldus de trainer bij Het Belang van Limburg.

Echter vind Mazzu een uitsluiting van drie wedstrijden te veel. "Ik vind het overdreven dat de bond een voorbeeld wilde stellen met zo’n zware sanctie. Als zij dit doen, gaan ze nog veel spelers langdurig moeten schorsen als die zich in een moment van frustratie laten gaan."

Echter ging Sint-Truiden VV wel in beroep tegen de schorsing die Brahimi opliep. Hierdoor kan het nog zo zijn dat de straf lichter zal uitvallen. Een uitspraak is er echter nog niet.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.