Straffe comeback bij KV Mechelen: "Omdat dit echt mijn jaar moest worden"

Vandaag om 13:00
Laatste update: om 13:30

Bij KV Mechelen is Toon Raemaekers (24) dit seizoen niet uit de ploeg weg te denken. Een hele opluchting voor de verdediger, die vorig seizoen nog kampte met een zware blessure.

Raemaekers was vorig seizoen maanden out met een kruisbandblessure, maar is nu een vaste waarde geworden. "Ik had dit op voorhand niet verwacht, maar wel gehoopt", vertelt hij aan Gazet Van Antwerpen. "Omdat dit echt mijn jaar moest worden. Ik wilde echt deel uitmaken van deze ploeg. Ik heb er ook flink mijn best voor moeten doen. Het komt allemaal niet vanzelf."

Vooral in de duels staat Raemaekers zijn mannetje. "Maar ik moet nog stappen zetten in de opbouw, belangrijk op mijn positie rechts in de driemansdefensie. Ik weet dat ik beter kan aan de bal, ik moet gewoon meer durven. Niet met de rem op spelen, gewoon gaan. Die klik moet ik soms nog maken."µ

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.