Sébastien Pocognoli reactie na nederlaag Union Saint-Gilloise in Europa League

Mental coach de oplossing voor Pocognoli? 'Kan niet overal vinger opleggen'

Vandaag om 11:31

    Union Saint-Gilloise coach Seabastian Pocognoli heeft een hoop vraagtekens na de nederlaag tegen FC Midtjylland in de Europa League (1-0). De voormalig Rode Duivel begrijpt niet dat zijn ploeg zoveel kansen kan creëren, zonder te scoren.  

    Union had ten opzichte van Midtjylland  meer balbezit en kwam tot een aantal grote kansen, maar een doelpunt bleef uit. "Het is heel erg frustrerend en ik hoop dat dit snel gaat keren. Als we nog willen doorstoten in Europa, moeten we stilaan een perfect parcours afleggen. Misschien is het niet zo slecht dat we de volgende match tegen Roma als outsiders kunnen ingaan", zo citeert Het Nieuwsblad Pocognoli na afloop van de wedstrijd. 

    Pocognoli zelf begrijpt niet waarom zijn ploeg zo slecht omgaat met de kansen die ze krijgen. De trainer kreeg na de wedstrijd de suggestie of een mental coach misschien de oplossing is voor Union. "Of ik overweeg om een mental coach in te schakelen? Nee, we debriefen genoeg en onze staf is collectief sterk genoeg om de spelers hierin te begeleiden", zei de voormalig Rode Duivel daarover. 

    Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.