Christian Benteke in race voor beste speler van de MLS

Benteke kan Messi overvleugelen en beste speler van de MLS worden

Vandaag om 09:32

Christian Benteke bleeft bij DC United een uitstekend seizoen: de ex-Rode Duivel kroonde zich al tot topscorer van het reguliere seizoen, nu is hij genomineerd voor de prijs van beste speler van de MLS. Daarbij is de spits in prima gezelschap, ook Lionel Messi en Luis Suarez kregen namelijk een nominatie.

Vorige week werd de 45-voudige Rode Duivel voor het eerst in zijn loopbaan topschutter van een (prof)competitie. Met zijn 23 goals troefde hij Inter Miami-sterren Messi en Suarez (beiden 20) ruimschoots af.

Nu kan Benteke, die met zijn ploeg op de tiende plek in de Eastern Conference eindigde en daardoor de play-offs misliep, dus ook nog worden verkozen tot de beste speler van de competitie.

Vorige maand sloot de inmiddels 33-jarige Benteke een terugkeer bij de Rode Duivels niet uit. “Spelen voor mijn land is altijd een bron van plezier en trots geweest. Daarom heb ik de nationale ploeg nooit opgegeven. Waarom zou ik met pensioen gaan als ik nog speel?”, vertelde hij destijds bij RTBF Sport.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.