Benteke troeft Messi af als topschutter van de MLS

Benteke troeft Messi af en is officieel gekroond als topschutter van de MLS

Vandaag om 11:00

Op zijn 33e doet Christian Benteke nog steeds van zich spreken. Wat heet, de 45-voudige Rode Duivel heeft zich afgelopen zondag zelfs voor het eerst in zijn loopbaan tot topschutter van een (prof)kampioenschap gekroond. In de Major League Soccer is niemand boven zijn 23 rozen geraakt, ook Lionel Messi niet!

Benteke heeft er een bijzonder stabiel seizoen opzitten bij DC United. In 15 van de 34 competitiewedstrijden van zijn ploeg stond de spits minstens één keer aan het kanon. Daar zat ook twee keer een hattrick bij. Op 6 oktober maakte hij zijn laatste treffer, goed voor 23 stuks in totaal. Nadien was het bang afwachten, want met onder meer Luis Suarez en ene Messi (allebei Inter Miami) is de concurrentie in de Verenigde Staten niet van de poes.

Die concurrentie zette ook een fikse eindsprint in. Zo schoot Messi de voorbije maand alleen al acht keer raak. Net als Suarez strandde hij op twintig rozen, toch nog drie minder dan Benteke. Een mooi persoonlijk succes dus voor onze landgenoot, die zijn seizoen wel ten einde ziet. DC United kon zich namelijk niet plaatsen voor de play-offs over de grote plas. Het eindigde pas als tiende in de Eastern Conference. Het Inter Miami van Messi en co sloot die competitie in het oosten overtuigend af als nummer één.

Benteke voetbalt nu tweeënhalf jaar in de VS en bewijst in ieder geval nog niet versleten te zijn. Zou Domenico Tedesco hem stiekem in de gaten houden? Ervaring als Rode Duivel heeft hij voldoende. Benteke was aanwezig op de WK's in Brazilië en Rusland en tussendoor ook op Euro 2016. In totaal scoorde hij achttien keer voor de nationale ploeg. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.