United en Fenerbahçe spelen gelijk in Istanbul

Mourinho haalt zijn gram en pakt met Fenerbahçe punt tegen United

24 oktober om 23:26
Laatste update: 24 oktober om 23:27

José Mourinho heeft met Fenerbahçe een punt gepakt tegen ex-ploeg Manchester United. Na een snelle goal van Christian Eriksen en een treffer van Youssef En-Nesyri bleef het 1-1 in een verhitte wedstrijd in Istanbul.

Met José Mourinho aan het roer probeerde Fenerbahçe vanaf het begin druk te zetten, maar het was Manchester United dat voor het eerst scoorde. Na een knappe aanval via Mazraoui en Joshua Zirkzee was het Eriksen die het laatste zetje gaf. Fenerbahçe kreeg daarna veel kansen, maar André Onana keepte een ijzersterke wedstrijd.

Na rust bleef Fenerbahçe aandringen en scoorden de Turken ook. Spits En-Nesyri zorgde voor een vreugdeuitbarsting bij Mourinho en zijn bank nadat hij de 1-1 maakte. Die vreugde was voor de Portugees echter van korte duur, want niet veel later kreeg hij rood van de arbiter en kon de coach zich naar de tribune verplaatsen. Ook voor Antony was het geen fijne wedstrijd. De invaller moest na veertien minuten spelen huilend naar de kant met een blessure.

Gescoord werd er niet meer in Istanbul, waardoor Fenerbahçe en Manchester United de punten delen. De Turken zijn terug te vinden op plek veertien in de Europa League-stand, United is de huidige nummer 21. Die plekken geven aan het eind van de campagne recht op de play-offronde.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.