Hrosovsky kende bange dagen, mocht zoon meenemen op Genkse training

Hrosovsky (Genk) kende bange dagen: “Mocht hem meebrengen naar training”

24 oktober om 21:29

Patrik Hrosovsky heeft inmiddels al meer dan 200 matchen voor KRC Genk achter zijn naam. De middenvelder van de Genkies kende allen in september een aantal bange dagen. Zijn tweede zoontje Christian lag twintig dagen in het ziekenhuis.

Hrosovsky vertelt dat hij pas twee weken oud was toen bleek dat hij de stafylokokken-bacterie had opgelopen. “Zijn huid werd vuurrood, alsof hij overal brandwonden had”, citeert Het Belang van Limburg de middenvelder van Genk.

De ziekte brak uit toen Hrosovsky met Genk op pad was. Hrosovsky was daags voor de match op Cercle naar Brugge afgereisd. “Mijn vrouw belde me ’s nachts op dat ze met ons zoontje naar het ziekenhuis moest vertrekken, daarop ben ik meteen naar huis gekomen”, geeft Hrosovsky aan.

Drie dagen later stond Hrosovsky met Genk tegenover RSC Anderlecht in de Jupiler Pro League. “Het hielp me mijn zinnen te verzetten. Voetbal was mijn afleiding. Mijn vrouw had het veel zwaarder dan ik, zij heeft twintig dagen bij Christian in het ziekenhuis geslapen”, blikt Hrosovsky terug.

Hrosovsky is dankbaar dat het uiteindelijk goed is afgelopen. Tijdens deze bange dagen bekommerde Hrosovsky zich over zijn oudste zoontje Alexander. Hrosovsky geeft aan dat dit goed lukte door de weeks doordat Alexander tijdens zijn training op de kleuterschool zat.

“Op zaterdag was het moeilijker maar daar reikte coach Thorsten Fink de oplossing aan. Ik mocht Alexander meebrengen naar de training. (Lacht) Hij vond dat geweldig. Alexander is zot van voetbal, hij wil ook elke avond met mij naar wedstrijden kijken op tv”, besluit Hrosovsky.

Uiteindelijk wisten Hrosovsky zijn moeder en daarna zijn schoonmoeder naar ons land af te reizen om voor te ondersteunen in de verzorging van de kinderen.