Brian Riemer over ontslag bij RSC Anderlecht

Riemer mist Anderlecht totaal niet: "Belgisch voetbal soms een circus"

Vandaag om 19:25

Ex-coach van RSC Anderlecht Brian Riemer hoefde niet lang te wachten voor hij weer aan de slag kon. De nieuws bondscoach van Denemarken wilde bij zijn officiële presentatie ook nog wel wat kwijt over zijn vertrek bij paars-wit.

Pas een nederlaag had Riemer dit seizoen met Anderlecht geleden en het was er meteen te veel aan voor de clubleiding. Het ontslag kwam onverwacht voor de Deen. “Ik had het gevoel dat we nog meer in petto hadden, dus ik was verrast toen het eindigde”, wordt de hij geciteerd bij Het Nieuwsblad.

Aan zijn tijd in België denkt Riemer nu met weinig plezier terug, en dan heeft hij het niet over de zaken binnen de lijnen. “Het kan misschien hard klinken, maar als je het Belgisch voetbal van zo dichtbij hebt meegemaakt, dan merk je dat het soms een circus is.”

Riemer meende dan ook dat zijn ontslag bij Anderlecht weinig te maken had met de prestaties. “Er was meer behoefte aan drama dan aan rede. Of we nu wonnen of verloren, dat maakte weinig uit, er was altijd drama. Het was onmogelijk om goed te doen. Maar ik heb er veel uit geleerd en dat is wat ik wilde. Ik wilde ervaringen opdoen die met sterker zouden maken voor mijn volgende job”, zo besluit hij.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.