Invallers van Cercle Brugge lijden smadelijke nederlaag bij IJslandse Vikingur

Vandaag om 18:26
Laatste update: om 18:29

Cercle Brugge heeft zijn tweede partij in de Conference League verloren. In Reykjavik kwam de B-keus van de Vereniging niet goed voor de dag en Vikingur profiteerde. De troepen van Miron Muslić keren zonder punten terug naar Brugge.

Muslić had ervoor gekozen om zijn ploeg drastisch om te gooien, omdat de Jupiler Pro League van grote belang is. De coach gaf daarom veel wisselspelers een kans op het IJslandse kunstgras. Basisklanten Kévin Denkey, Kazeem Olaigbe, Senna Miangue en Abu Francis kwamen wel aan de aftrap.

Ook hij de tegenstander de nodige wisselingen. Vikingur kan komende zondag op eigen veld om kampioen worden en daarom gunde coach Arnar Gunnlaugsson een aantal van zijn basisspelers rust.

Cercle was in de openingsfase de beste ploeg en topschutter Denkey kon twee keer dreigen voor de IJslandse doelman. Het was echter collega-aanvaller Olaigbe die de score opende: de jongeling schoot beheerst binnen van net binnen de carré.

Daarna ging het snel mis voor Cercle. Iets meer dan een minuut later waren ze de voorsprong namelijk alweer kwijt: Ari Sigurpalsson van Vikingur kreeg alle ruimte van de Brugse defensie en schoot fraai raak in de verre hoek. Daarna kreeg de ploeg van Muslić het almaar moeilijker.

Vlak voor rust kregen de IJslanders een strafschop toen verdediger Jonas Lietaert van Cercle in de eigen zestien in de fout ging. Danijel Djuric van Vikingur miste die op een bijzondere manier: na een heel trage aanloop eindigde de bal tegen de kruising.

In de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor Cercle: de IJslanders kwamen veel beter uit de kleedkamer en kregen al snel een grote kans. Muslić probeerde met een aantal wissels het tij nog te keren, maar het pakte uit in de tegengestelde richting.

Een kwartier voor het einde maakte Djuric zijn fout van de gemiste penalty goed en schoot de thuisploeg op een verdiende voorsprong. De Brugse verdediging zag er daarbij niet goed uit.

Cercle zocht nog even naar een gelijkmaker, maar de goal viel aan de andere kant. Gunnar Vatnhamar zette zeven minuten voor het einde de 3-1 eindstand op de borden. Zo werd het tripje naar IJsland een pijnlijke affaire voor het Cercle van Miron Muslić.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.