Tjaronn Chery over goals van afstand bij Royal Antwerp

De Roeck wilde Antwerp-smaakmaker afremmen: "Probeer het wat minder"

Vandaag om 17:38

Tjaronn Chery kon dit seizoen al indruk maken bij Royal Antwerp FC.  De Nederlander met Surinaamse roots scoorde al zes keer, waarvan een aantal keer zeer fraai van afstand. Coach Jonas De Roeck had hem nochtans gezegd niet zo vaak te schieten.

Vooral Chery’s treffers in de stadsderby tegen Beerschot waren wonderschoon. Toch had De Roeck hem gezegd het niet al te vaak van afstand te proberen. “De coach heeft aan het begin van het seizoen gezegd: probeer het wat minder, probeer de goede momenten uit te kiezen”, vertelt de aanvallende middenvelder voor de camera van DAZN.

Inmiddels denkt Chery dat zijn goals De Roeck op andere gedachten hebben gebracht. “Ik denk dat nu hij een paar goals heeft gezien wel denkt: laat hem maar schieten van afstand”, vertelt hij lachend.

Of we nu elke bal vanop pakwag twintig meter in de kruising kunnen gaan verwachten? “Ik ben niet van plan om alle ballen buiten de zestien te gaan schieten. Maar af en toe vliegen ze wel aardig binnen toch?”

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.