Slecht nieuws voor Simons: Oranje-international weken aan de kant

Slecht nieuws ploegmaat Openda en Vermeeren: international weken uitgeschakeld

Vandaag om 16:28
Laatste update: om 16:21

Een flinke domper voor Xavi Simons: de Nederlandse ploegmaat van ondere andere Loïs Openda en Arthur Vermeeren is 'meerdere weken' uitgeschakeld door een enkelblessure. Dat meldt RB Leipzig.

Simons raakte woensdagavond in de 78ste minuut van het Champions League-duel met Liverpool geblesseerd aan zijn linkerenkel en werd met een door pijn vertrokken gezicht van het veld gedragen. De schade aan het gewricht van de middenvelder is dusdanig ernstig dat hij een aantal weken vanaf de zijlijn moet toekijken. Over het beste behandelplan moet nog een besluit worden genomen, klinkt het. 

De kans bestaat dat Simons de komende interlandperiode met Oranje aan zich voorbij moet laten gaan. Op respectievelijk 16 en 19 november neemt het Nederlands elftal het in de Nations League op tegen Hongarije en Bosnië & Herzegovina.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.