Siquet blikt terug op transfer naar Club Brugge: "Het werpt nog geen vruchten af"

25 oktober om 21:40


Club Brugge haalde afgelopen zomer alweer verschillende pionnen, maar die wisten niet allemaal te overtuigen. Eentje daarvan is Hugo Siquet, die afgelopen weekend nog uitkwam voor Club NXT. Siquet had zelf ook meer verwacht van zijn transfer.

De rechtsachter kreeg aanvankelijk nog wel minuten bij Club Brugge, maar wist niet te overtuigen en werd gepasseerd door Joaquin Seys. Nu ook Kyriani Sabbe terug is uit blessure, kan Siquet nog maar weinig rekenen op speelminuten.

"Ik moet de beslissingen van de coach accepteren", geeft Siquet aan bij La Dernière Heure. " Ik werk veel tijdens de training en in de schaduw om terug te komen, ook al werpt het op dit moment nog geen vruchten af. Maar fysiek voel ik me al veel beter. Ik ben goed omringd, het management heeft vertrouwen in mij. Er is momenteel geen paniek, het is gewoon een proces dat meer tijd kost", geeft de rechtsachter aan.

Dat Siquet amper in actie komt bij Club Brugge, zorgt er echter niet voor dat hij zijn transfer naar Blauw-Zwart ook beklaagt. "Ik heb helemaal geen spijt van mijn keuze. Ik voel me hier echt heel goed, zowel in de groep als naast het veld. Bij Freiburg was het veel erger", klinkt het.

Inmiddels moet Siquet wel blijven hopen op minuten en speelt hij voorlopig mee met NXT. "Er is mij beloofd dat de beste zou spelen, dus ik moet gewoon laten zien dat ik beter ben en dan komt mijn tijd wel", aldus Siquet nog. "Er is nog steeds een geweldig programma met droomaffiches. Ik ben er zeker van dat er nog mooie momenten nog zullen komen", besluit hij.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.