Opvallend: 'KVO werd voor 250.000 euro opgelicht door 85-jarige Duitser'

Vandaag om 19:30

KV Oostende ging recent failliet en moest door financiële problemen de boeken sluiten. Inmiddels raakte ook bekend dat de voormalige voetbalclub zes jaar geleden door een 85-jarige Duitser werd opgelicht voor maar liefst 250.000 euro.

Zo'n zes jaar geleden onderhandelde KV Oostende met Spartak Moskou over de transfer van Fashion Sakala. De club zou zo'n 500.000 euro betalen voor de spits, waarvan het ten laatste op 1 augustus de helft van dat bedrag zou moeten betalen.

Nadat de transfer bekend raakte kreeg KVO enkele dagen later een e-mail om die eerste schijf te betalen naar een bepaald rekeningnummer. In die mail stond dat het om een juridisch directeur van Spartak Moskou ging, maar dat bleek niet het geval. Zo bleek het om de 85-jarige Duitser Mohamad S. te gaan, die de club had opgelicht, weet Het Nieuwsblad.

Enkele dagen nadat die eerste schijf werd gestort, kwam er een betalingsherinnering van de echte juridische directeur van Spartak Moskou. Meteen daarna begonnen de alarmbellen pas te rinkelen. De club stapte in 2018 naar de politie en de zaak kwam inmiddels ook voor de rechter. De curator van het failliete KVO stelde zich burgerlijke partij en hoopt het geld nog te kunnen recupereren. De uitspraak volgt op 27 november.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.