Blessure Jan Vertonghen bij Anderlecht: “De ervaring van Vertonghen ontbreekt”

Blessure Vertonghen bij Anderlecht: “Hij kent zijn lichaam door en door”

Vandaag om 17:15

De verdediging van RSC Anderlecht staat onder druk na de onverwachte nederlaag tegen Beerschot. Donderdag neemt RSC Anderlecht het op tegen Ludogorets in de Europa League. La Tribune ging dieper in op de kwetsbaarheden achterin. 

De afwezigheid van Jan Vertonghen lijkt een grote factor te zijn. Het gemis van zijn ervaring en leiderschap was voelbaar volgens de analisten in het Waalse equivalent van Extra Time. "De ervaring van Jan Vertonghen ontbreekt", was een veelgehoorde opmerking in de analyse. 

Vertonghen kampt al een tijdje met een overbelaste achillespees, en hoewel hij in oktober terug had moeten keren, is zijn rentree uitgesteld. Coach David Hubert liet donderdag weten dat er geen specifieke datum is voor zijn terugkeer.

“Jan kent zijn lichaam door en door en zal zelf aanvoelen wanneer hij klaar is om terug te keren,” aldus Hubert. Voormalig Rode Duivel Philippe Albert gelooft in een snelle comeback van Vertonghen. “Hij weet hoe hij voor zijn lichaam moet zorgen”, zegt hij vol vertrouwen. Nicolas Frutos benadrukt ook het belang van Vertonghen voor het team.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.