Vandewalle kritisch op Club Brugge na nederlaag tegen AC Milan

Vandewalle zag 'onnozel' Club Brugge: 'Dit AC Milan was te pakken'

Vandaag om 15:47

    Sportjournalist Ludo Vandewalle zag Club Brugge dezelfde fout maken in het verloren Champions League-duel (3-1) tegen AC Milan. Volgens Vandewalle waren er mogelijkheden voor de ploeg van Nicky Hayen, maar zijn ze in dezelfde val getrapt als tegen Borussia Dortmund. 

    Club Brugge begon sterk aan de wedstrijd met een aantal kansen en een schot op de lat, maar onoplettendheid bij het eerste doelpunt en een rode kaart voor Raphael Onyedika, haalden Brugge uit de wedstrijd. Een gemiste kans volgens Vandewalle. "Ook in deze wedstrijd in San Siro haalde Club in de globaliteit het niveau Champions League waardig. Dit AC Milan was te pakken. Zelfs op eigen veld. Dat het dan telkens op onnozele details misloopt, is toch een reden tot een diepere analyse", aldus Vandewalle in Het Nieuwsblad

    "Over welke 'onnozele details' hebben we het dan? Ten eerste het missen van doelrijpe kansen. Mogelijkheden die de tegenstander met een grotere reputatie er aan de overkant wel intrapt. Dortmund ruim een maand geleden, AC Milan deze keer. Zo had Club na zeven minuten al vier keer kunnen scoren", concludeerde Vandewalle. 

    Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.