Boniface kan niet spelen door auto-ongeluk

Alonso bevestigt: Boniface kan toch niet spelen in Champions League na ongeluk

Vandaag om 14:29

    Victor Boniface - de spits van Bayer Leverkusen - zal niet meedoen in het Champions League-duel tegen Stade Brest. Het Champions League-duel komt voor de voormalig speler van Union Saint-Gilloise te vroeg, die een auto-ongeluk had. 

    "We hebben met hem gesproken. Het was niet te erg maar het ging om een incident dat een impact heeft gehad. Gisteren trainde hij niet, vandaag trainde hij niet. Hij voelt zich beter maar hij is niet klaar voor morgen. We gebruiken deze dagen om hem te laten bekomen van de emotionele schok. Fysiek is hij heel goed maar het is beter hem niet te selecteren na zo’n gebeurtenis", zo citeert Het Nieuwsblad trainer Xabi Alonso van Bayer Leverkusen.

    Boniface liet eerst doorschemeren wel te kunnen spelen, maar de wedstrijd tegen Brest blijkt dus toch te vroeg te komen. Boniface was dit seizoen al flink op dreef met zeven goals in tien wedstrijden. De Nigeriaan was afgelopen seizoen een van de belangrijkste spelers voor Leverkusen dat voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen werd in Duitsland. 

    Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.