Vincent Kompany over band met Johan Cruijff

Kompany over 'raakvlakken' met Cruijff: 'Er is een link tussen Anderlecht en Ajax'

Vandaag om 15:32

    Vincent Kompany is sterk begonnen aan zijn eerste seizoen als trainer van Bayern München. De voormalig kapitein van de Rode Duivels heeft inmiddels gereageerd op de aankomende tegenstander in de Champions League FC Barcelona en zijn vermeende vergelijkingen met voetballegende Johan Cruijff. 

    Vanwege de hoge intensiteit en zijn aanvallende spel, werd Kompany veel vergeleken met Cruijff. Vanwege het Champions League-duel tussen Bayern München en Barcelona - waar Cruijff veel voor heeft betekend - werd Kompany gevraagd wat hij ervan vindt dat hij vergeleken wordt met de Nederlandse voetballegende. "Ik heb natuurlijk veertien jaar in de jeugdopleiding van Anderlecht gezeten", zei Kompany in de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen Barcelona. "Anderlecht heeft denk ik een hele sterke band met Ajax. Als je altijd in de bus clipjes ziet van Cruijff, dan wordt dat op een gegeven moment een deel van je leven", aldus Kompany. 

    Kompany voegde daaraan toe dat hij Cruijff zelf ook heeft mogen ontmoeten. "Ik had het geluk om Johan Cruyff in 2004 te ontmoeten. En ik had ook het geluk om na zijn dood zijn vrouw te ontmoeten. En ik heb haar ook uitgelegd hoe belangrijk hij voor ons was. Dus niet alleen voor de mensen in Barcelona, niet alleen voor de mensen in Amsterdam, maar ook voor spelers over de hele wereld. Dat blijft me natuurlijk altijd bij."

    Vanavond om 21:00 uur nemen Kompany en FC Bayern het op tegen Barcelona. Het afgelopen Champions League-duel gingen beide ploegen onderuit. 

    Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.