Mourinho: 'Als dat gebeurt, moet United mij nog een bonus en een medaille geven'

Mourinho hoopt op titel met Manchester United na klachten tegen Manchester City

Vandaag om 15:02

    José Mourinho staat er niet van te kijken als Manchester United alsnog tot Premier League-kampioen van het seizoen 2017-2018 wordt uitgeroepen. Dat heeft alles te maken met de 115-aanklachten waar Manchester City, de kampioen van dat seizoen, op dit moment mee te maken heeft. Ook nam The Special One de situatie van Erik ten Hag onder de loep. 

    Manchester City zit middenin een proces vanwege het vermeend schenden van financiële regels tussen 2009 en 2018. Omdat eerder soortgelijke situaties in Engeland bestraft werden met puntenaftrek, denkt Mourinho dat het niet onmogelijk is dat Manchester United alsnog een extra titel kan bijschrijven. 

    "Zoals je weet werden we toen tweede. Ik denk dat we nog steeds een kans hebben om die competitie te winnen, want misschien straffen ze Manchester City met punten. Misschien winnen we dan alsnog. Dan moeten ze mijn bonus nog betalen en mij m'n medaille geven", grapte de Portugese coach. 

    'Ze geven Ten Hag vertrouwen'

    Mourinho sprak deze woorden op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel tussen Fenerbahçe en Manchester United. De oud-trainer van The Red Devils liet zich tevens uit over de situatie van Ten Hag, die in Engeland onder druk staat. "Ze houden vertrouwen in de coach. Ze steunen de coach, want hij blijft seizoen na seizoen. Dat betekent stabiliteit en dat geeft vertrouwen. Dat is een verschil met mijn tijd daar."