Thibo Somers voor Vikingur Reykjavik - Cercle in UEFA Conference League

Europees voetbal lijkt bijzaak voor Cercle: "Denk dat iedereen weet dat JPL belangrijkst is"

Vandaag om 10:53

Cercle Brugge trekt naar IJsland zonder heel wat sterkhouders. Zo ontbreken Hannes Van Der Bruggen, Alan Minda, Christiaan Ravych en Ibrahima Diakité. Gary Magnée liep in het slot tegen Dender een hersenschudding op en ook Patrs Brunner ontbreekt door blessure. Thibo Somers geeft op de luchthaven toe dat de Jupiler Pro League primeert voor groen-zwart.

Muslic maakt de keuze om heel wat titularissen niet mee te nemen richting IJsland, met het oog op de wedstrijd van komend weekend tegen Union Saint-Gilloise. "Het is jammer dat sommige jongens daarvoor moeten thuisblijven, maar ik denk dat iedereen bij Cercle wel weet dat de Jupiler Pro League het belangrijkst is momenteel", aldus Somers voor de camera van VTM Nieuws. "Maar we willen toch een resultaat neerzetten en Europees overwinteren."

Somers geeft aan dat de moeilijke start nog geen reden is tot paniek. "Het voordeel is dat we al bij al nog vroeg in het seizoen zitten", aldus de middenvelder. "We moeten gewoon met de ploeg eens een reeks neerzetten, zodat we vanop een veiligere positie meer kunnen genieten van Europees voetbal dan op dit moment."

Wat dan net het verschil is met vorig seizoen? "Persoonlijk denk ik dat we een goede kern hebben, maar we mogen niet vergeten dat er heel wat jongens zijn vertrokken die al enkele jaren bij Cercle waren", zegt Somers. "We moeten een beetje opnieuw beginnen met nieuwe spelers, maar moeten vooruitkijken."

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.