De Coninck ziet stunt in maak bij Club Brugge: “Het draait niet bij Milan”

De Coninck ziet stunt in maak bij Club Brugge: “Het draait niet bij Milan”

Vandaag om 18:29

Club Brugge neemt het om 18u45 op tegen de Italiaanse grootmacht AC Milan. Een stevige tegenstander, maar Wim De Coninck ziet zeker kansen voor Club Brugge in hun Champions League-duel. 

"Het draait niet echt bij Milan", stelt hij vast in een stuk in Het Nieuwsblad. De Coninck verwijst naar het recente competitieduel van de Italianen, waarin Reijnders een cruciale fout moest maken als laatste man. "Daardoor kwamen ze met tien te staan en hebben ze eigenlijk alleen maar verdedigd. Ze hadden geluk dat een goal van Christian Kabasele in de slotfase werd afgekeurd." Deze zwakke momenten bij Milan geven volgens De Coninck Club Brugge hoop.

Toch benadrukt hij dat Brugge een verstandige aanpak moet hanteren. "Ze gaan moeten verdedigen, compact spelen en hopen op één of twee counters." Hij verwacht dat Brugge vooral de schade moet proberen te beperken. "Op zich zou een gelijkspel al een succes zijn. Dat brengt ze dichter bij de acht punten die ze nodig hebben om naar de volgende ronde te gaan."

De Coninck is van mening dat veel andere teams die doelstelling niet zullen halen. "Er zijn flink wat teams die daar niet aan gaan geraken: Sturm Graz, Bratislava, Salzburg..." Het belang van een punt tegen Milan is dan ook groot voor Club Brugge als ze willen meestrijden om Europese overwintering. “Ik zie wel kansen voor Club Brugge.”

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.