Boufal maakt indruk na Union-Gent: “Als hij fit blijft, wordt hij ongelooflijk”

Boufal maakt indruk na Union-Gent: “Als hij fit blijft, wordt hij ongelooflijk”

Vandaag om 17:43

Sofiane Boufal heeft meteen indruk gemaakt na zijn eerste wedstrijd voor Union Saint-Gilloise. De Marokkaanse aanvaller, die pas recentelijk bij de Brusselse club aansloot, liet zijn talent zien tijdens de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen KAA Gent

Analist Cécile De Gernier prees zijn spel in La Tribune. "Elke keer als hij de bal aanraakt, voel je zijn klasse." Ze benadrukte ook zijn prestatie op het WK, waar hij als basisspeler uitkwam in de halve finale voor Marokko. "Als hij fit blijft, wordt hij ongelooflijk. Hij heeft de laatste twee jaar weinig gespeeld en is uitgehongerd."

Voormalig bondscoach Marc Wilmots ziet veel potentieel in Boufal en vergelijkt hem met Cameron Puertas. "Hij is een kwaliteitsspeler. Zodra hij fysiek volledig in orde is, zal het voor Union allemaal gaan lopen." De komst van Boufal wordt gezien als een cruciale stap voor de ploeg.

Ook Philippe Albert ziet Boufal als een grote aanvallende troef. "Met spelers als Charles Vanhoutte en Noah Sadiki achter hem zal Boufal zich volledig op zijn aanvallende taken kunnen concentreren", zei Albert. Volgens hem zal Boufal in deze rol perfect tot zijn recht komen.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.