Hansi Flick over Vincent Kompany voor FC Barcelona-Bayern Munchen in CL

Flick klaar voor clash tegen Kompany: "Hij en z'n team leveren geweldig werk, het zal moeilijk zijn"

Vandaag om 15:22

Woensdag is er de topper tussen FC Barcelona en Bayern München in de Champions League. De Duitse coach had op z'n persconferentie enkele mooie woorden voor Vincent Kompany en kijkt uit naar de clash tegen z'n ex-team. 

Ook Flick ziet het positieve spel dat Kompany brengt met Bayern München. "Hij en z'n team leveren geweldig werk, zijn erg moedig in balbezit, en het zal een moeilijke wedstrijd worden voor ons maar we zijn voorbereid", aldus de Duitser op z'n persconferentie vooraf. 

De coach ziet gelijkenissen met de periode onder hem bij Bayern, maar verwijst daarbij ook vooral naar het DNA van Der Rekordmeister. "Bayern is altijd dominant in z'n spel en dat is ook dit jaar zo. Hoe ze de tegenstander onder druk zetten", aldus Flick. "Ze kunnen hun spelstijl altijd opdringen, met de focus op balbezit, naar hun eigen stijl en idee. Het is altijd zo geweest. Dat is hun DNA."

De topaffiche gaat woensdagavond van start in Barcelona, om 21u00.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.