Union Berlin-coach Svensson over Yorbe Vertessen

Coach van Vertessen reageert: "Hij was goed tegen Dortmund, maar één goede wedstrijd volstaat niet"

Vandaag om 14:50

Yorbe Vertessen mocht afgelopen weekend nog eens starten bij Union Berlin, in de 0-2 overwinning tegen Holstein Kiel. De week daarvoor was hij nog van levensbelang met z'n doelpunt tegen Borussia Dortmund, maar één zwaluw maakt de lente niet volgens z'n coach, Bo Svensson

Vertessen vertrok bij PSV omdat hij meer in de basis wilde starten. Desondanks moest hij dit seizoen tot nu toe vrede nemen met slechts drie basisplekken bij Union Berlin. "Sommige jongens die verdienen om te spelen zitten op de bank", citeert Bulinews de coach op z'n persconferentie. "Het is niet eenvoudig om in de basis te komen, we hebben nu eenmaal veel kwaliteit."

Afgelopen week liet Vertessen nog optekenen in de pers dat hij meer dan een invaller wil zijn. Svensson reageert nuchter op dat interview. "Hij had een goede wedstrijd tegen Borussia Dortmund, maar één goede wedstrijd is niet genoeg. Hij heeft goede prestaties daarvoor geleverd en brengt heel wat bij aan het team met zijn neus voor doelpunten."

"Maar je moet je elke dag bewijzen op training", gaat Svensson verder. "Er bestaat geen twijfel over zijn kwaliteiten, maar we willen ze graag meer zien. Het moet eigenlijk altijd te zien zien", besluit Svensson. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.