Courtois gaat in tegen de trainer van Atletico: "Ik deel zijn mening niet"

Vandaag om 12:16
Laatste update: om 12:30

Thibaut Courtois was maandag aanwezig op de persconferentie van Real Madrid. Daar werd ook teruggekomen op de stilgelegde partij tegen Atletico. Diego Simeone stelde Courtois deels aansprakelijk, maar die vindt dat onzin.

"Ik heb geen probleem met rivaliteit of zij die ze aanmoedigen en creëren", aldus Courtois op die persconferentie. "Soms is er een spel tussen de fans en spelers. Ze mogen dingen roepen of zingen en dan kan er wel eens een kleine reactie terugkomen als er een doelpunt gescoord wordt. Maar er mag nooit sprake zijn van geweld. Ik heb zulke situaties vaak meegemaakt in België. Wie schade wil berokkenen, moet geëlimineerd worden."

Volgens Simeone reageerden de fans op provocaties van  Courtois zelf. "Ik respecteer zijn mening, maar ik deel ze niet. Wij hebben een ander idee van wat provoceren is. En verder wil ik er niet op ingaan."

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.