Mertens kijkt positief naar nieuwe generatie Rode Duivels

Mertens geeft Tedesco opdracht mee: "Belangrijk om deze ploeg samen te houden"

Vandaag om 09:29

De Rode Duivels zitten in een overgangsfase, dat is het minste wat je kan zeggen. Van hun voorbije acht wedstrijden konden ze er slechts twee winnen. Hoewel de tegenstand vaak niet van de poes was, hebben we de laatste jaren toch andere tijden gekend. Dries Mertens probeert het beeld echter op te smukken.

Zelf maakte de technicus deel uit van de voorbije topgeneratie Rode Duivels, maar dat betekent niet dat hij nu neerbuigend kijkt naar de nieuwe garde. "Ja maar, ik geniet wel, hoor", klinkt hij opgetogen bij DAZN België. Hij pikt er één voorbeeld uit. "Als je zo'n Doku ziet spelen, tegen Frankrijk ook weer. Hoe hij zo gemakkelijk er voorbij gaat ... En dat zijn dan gewoon flitsen."

Mertens heeft een duidelijke boodschap in petto voor Domenico Tedesco. "Daarom hoop ik gewoon dat alle beste spelers die er kunnen bij zijn, er terug bij zijn. Dat is het belangrijkst: dat ze de hele groep bijeenhouden", verwijst hij naar Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku, die de afgelopen interlandperiode allebei verstek gaven. En misschien hoopt Mertens stiekem ook wel op een terugkeer van Thibaut Courtois?

In ieder geval is er nog meer dan voldoende talent in België, vindt Mertens, zelfs zonder de hierboven genoemde wereldtoppers. "Ik heb ook met Onana gespeeld, ik heb ook met Tielemans gespeeld ... Dat bedoel ik, er zit echt wel veel kwaliteit in dit team", besluit de Galatasaray-man op een positieve noot.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.