De tv-gids van deze week: afspraak met geschiedenis voor Club Brugge

De tv-gids van deze week: Club Brugge ontmoet de geschiedenis en El Clasico

Vandaag om 09:00
Laatste update: om 09:33

Het belooft weer druk, druk, druk te worden. Na een relatieve windstilte door het interlandvoetbal barst de gekte weer helemaal los. Deze week staat er Europees voetbal gepland, met vijf Belgische deelnemers als aandachtspunt, gevolgd door een weekend vol prachtige affiches. De tv-gids van VoetbalPrimeur.be zal van pas komen.

Praatprogramma’s
RSC Anderlecht verloor verrassend bij K. Beerschot V.A., KRC Genk bevestigde haar leidersplaats door de Limburgse derby naar haar hand te zetten en dan was er nog de ‘choc wallon’. Voldoende voer voor discussie dus bij Extra Time en La Tribune.

Europese afspraken
Exact 21 jaar na datum mikt Club Brugge op een nieuwe stunt in San Siro. De landskampioen kan de toon zetten voor een deugddoende Europese speeldag vanuit Belgisch oogpunt. Met tegenstanders als Ludogorets, Molde en Vikingur liggen er opnieuw (flink wat?) coëfficiëntiepunten in het verschiet. 

Uiteraard heeft de Champions League nog heel wat meer lekkers te bieden. Real Madrid - Borussia Dortmund (dinsdag) en Barcelona - Bayern München (woensdag) zijn de absolute uitschieters. Kan Vincent Kompany zijn stempel ook in Catalonië drukken? Ook de Europa League valt trouwens niet te versmaden, zoals Fenerbahçe tegen Manchester United bijvoorbeeld.

Super Sunday
De Jupiler Pro League is aan haar tweede derde begonnen. Op speeldag 12 staat een onvervalste topzondag op het menu. Club Brugge - Anderlecht, gevolgd door Antwerp - Standard en Gent - Genk … Beter wordt het niet in ons land. Speciale aandacht gaat daags eerder ook uit naar Kortrijk - Beerschot, een zespuntenwedstrijd, en dan in het bijzonder naar Marwan Al-Sahafi. Kan de Saoedische ontdekking na Anderlecht ook het Guldensporenstadion veroveren?

El Clasico
De JPL ziet er smakelijk uit, maar wat dan gezegd van de grootste Europese kampioenschappen? Op zaterdagavond valt de voetbalwereld even stil, want dan kijken eeuwige rivalen Real Madrid en FC Barcelona elkaar diep in de ogen. Nu Barça in bloedvorm verkeert, zou het wel eens de beste editie in jaren kunnen worden. Thibaut Courtois kan zijn borst alvast nat maken. Verder zijn Arsenal - Liverpool, Marseille - PSG en Inter - Juventus voldoende redenen om dit weekend lekker thuis te blijven.

Maandag
20u30: La Tribune (Tipik)
21u20: Extra Time (VRT Canvas)

Dinsdag
18u45: AC Milan - Club Brugge (VTM2)
21u00: Juventus - Stuttgart (Play Sports 1)
            Real Madrid - Borussia Dortmund (Play Sports 4)

Woensdag
21u: Barcelona - Bayern München (VTM2)
        Leipzig - Liverpool (Play Sports 4)

Donderdag
16u30: Vikingur - Cercle Brugge (Play Sports 1)
18u45: Gent - Molde (VRT Canvas)
        Midtjylland - Union (Play 6)
21u: Anderlecht - Ludogorets (Play 6)
        Fenerbahçe - Manchester United (Play Sports 1)

Vrijdag
20u30: Kortrijk - Beerschot (DAZN JPL 1)

Zaterdag
16u: Charleroi - OH Leuven (DAZN JPL 1)
18u: Bologna - Milan (DAZN NL 1)
18u15: Dender - KV Mechelen (DAZN JPL 1)
20u45: STVV - Westerlo (DAZN JPL 1)
21u: Real Madrid - Barcelona (DAZN NL 1)

Zondag
13u30: Club Brugge - Anderlecht (DAZN JPL 1)
16u: Antwerp - Standard (DAZN JPL 1)
17u30: Arsenal - Liverpool (Play Sports 2)
18u: Inter - Juventus (DAZN NL 1)
18u30: Gent - Genk (DAZN JPL 1)
19u15: Union - Cercle (DAZN JPL 2)

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.