"Verliezen tegen Beerschot is toch een blamage voor RSC Anderlecht"

21 oktober om 22:30

RSC Anderlecht kende een moeilijke speeldag en ging afgelopen vrijdag onderuit tegen rode lantaarn Beerschot. Een pijnlijke nederlaag voor Anderlecht, dat Beerschot zo ook voor het eerst zag winnen.

Dat Anderlecht op bezoek bij Beerschot ging verliezen, had amper iemand kunnen voorspellen. "En dit is toch een blamage voor RSC Anderlecht", geeft Filip Joos aan bij Extra Time. "Er wordt heel rustig over gedaan door iedereen bij Anderlecht, maar het verloor wel van de laatste ploeg in de stand die nog geen wedstrijd had gewonnen", uit Joos zijn ongeloof.

Voorin was Anderlecht niet efficiënt, maar Hein Vanhaezebrouck zag dat het ook achterin (opnieuw) fout liep. Zo wist Al-Sahafi met twee doelpunten Beerschot aan de winst te helpen. "Het is niet de eerste keer dat het gebeurt bij Anderlecht dat één of twee spitsen van de tegenstander het verschil kunnen maken", klinkt het.

Volgens Vanhaezebrouck ligt het probleem vooral bij het gebrek aan duels achterin. "Bij Anderlecht wijkt iedereen en gaan ze gewoon geen duels aan", geeft hij aan.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.